Έξυπνο container made in Greece” φέρνει επανάσταση στις αερομεταφορές

 In News

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι παρά τις υποσχέσεις ελάχιστα έγιναν. Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει μια χώρα μη ευνοϊκή προς τα καλά μυαλά, ένας τόπος όπου οι καινοτόμες και ρηξικέλευθες ιδέες δεν βρίσκουν γόνιμο έδαφος.

Παρά ταύτα, μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες μια ομάδα στελεχών της αγοράς και Ελλήνων επιστημόνων αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο των αεροπορικών μεταφορών, και ειδικά σε αυτόν των εμπορευματοκιβωτίων αεροσκαφών.

Πρόκειται για το πρώτο «έξυπνο container», μια πατέντα που άρχισε στην Ελλάδα από εγχώριες επιχειρήσεις και πανεπιστήμια, αλλά και με τη βοήθεια της ελληνικής εταιρείας Scandinavian Avionics Greece S.A., μέλους του ομίλου με έδρα τη Δανία, τη χώρα που θελήσαμε -ανεπιτυχώς- να αντιγράψουμε.

Το «έξυπνο» container είναι μια καινοτομία με παγκόσμια εμβέλεια και αντίκτυπο, την ευθύνη της οποίας φέρουν κορυφαίες στον τομέα τους εταιρείες και πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Scandinavian Avionics Greece S.A., το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου που ανήκει στη Σχολή Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την εταιρεία Prisma Electronics Ελλάς, αλλά και διεθνείς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και κορυφαία ισπανική κατασκευαστική εταιρεία Acciona Construccion. ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ